BLT Design Awards 2022 is open!
>

 

The Floating Corridor

  • Prize
    Winner in Interior Design - Residential
  • Company/Firm
    Soho Interior Design Co. Ltd
  • Lead Designer
    CHIEN I CHEN
  • Design Team
    Chen,Mu-Kai/Lin,Chiu/Lai,Ya-Yu/Chu,Chieh-Hsin

In order to emphasize the layout of high-performance storage capacity, an attempt was made to form a floating array of colonnades for the storage cabinets. The main reason is that the space is on a low floor, and the angle of sunlight entering the house is quite small.

The gaps of the array colonnades do not hinder the penetration of light, and the light from the sunlight reflected by the floor extends on the ground without obstruction, forming a gradual light fade. Without blocky shadows and its separation, the floor has a wider sense of depth and width.

The black frame connected under the floating array has the penetrability of the direction and angle, and it defines the broad visual extension of the floor. It is also the light barrier of the array which forms the lamp post. All the intentions are maintaining the plain white broadness from day to night, while removing shadows from the floor.