Cloud Valley Hub

  • Prize
    Winner in Architectural Design - Commercial
  • Company/Firm
    Studio Woodroffe Papa
  • Lead Designer
    Dominic Papa, Jonathan Woodroffe
  • Design Team
    Liang Shang, Yunlong Wang
  • Architect
    Studio Woodroffe Papa
  • Const. Company
    Zhejiang Tianqin
  • Photo Credit
    Lei Sun
  • Location
    Ningbo, PRC
  • Project Date
    2021

Cloud Valley Hub is a mixed-use scheme comprising meeting rooms, exhibition space, retail, offices and amenities.

Due to the challenging site conditions, the architects raised the meeting rooms and exhibitions spaces off the ground, connected by a ring of circulation around a central courtyard. On the ground floor, retail, restaurants and amenities are arranged as a series of pavilions that populate an urban landscape with gardens and plazas where people can meet and interact.

The architects proposed this arrangement to challenge, in a playful way, typical notions of Chinese object making and use of public space. The distinction between inside and outside is blurred and a multi-levelled landscape of plazas, courtyards and terraces creates different social and circulation spaces where visitors can gather for formal and informal events.

The material expression of the building enhances these differences further: the two lower levels are clad in dark metal profile. Above, the continuous floor to ceiling glazing and silver profile metal suggest a hovering ‘cloud’.

The combination of built form and open space fosters a feeling of community and enhances the user experience.