THE BLT AWARD 2023 IS NOW OPEN!

 

Like an art gallery

  • Prize
    Winner in Interior Design - Residential
  • Company/Firm
    Flow Design
  • Lead Designer
    Jui Yi Tsai
  • Location
    Taiwan
  • Project Date
    2022.03.30

This is a 233-square-meter residence.
The owner couple are doctors, with frequent meeting needs, who do not like the lampblack, also have the habit of artwork collection, and buy this house to store up the most loved nearly 360 degrees of the mountain and sea scenery.

It hopes that under the busy high-pressure working environment, they can enjoy their collected artworks and the beautiful scenery outside the house, and completely relax their body and mind.

The designer uses the arc and moving line arrangement to create a smooth sense of vision and space while connecting the 360-degree "circular" panoramic view; using the overlapping design techniques and extracting functions from corridor space to create high efficiency and enhance functional performance; then, the white material and the space are left blank to create a pure and completely relaxed atmosphere, retaining the flexibility that the owner embellishes with artworks and collections.

The use of multifunctional series hidden design will cleanly cut the public and private areas, so that the residents can be closely connected at any time while not disturbing each other.