Cave of Stone

  • Prize
    Winner in Interior Design - Commercial
  • Company/Firm
    Jixi Design Studio
  • Lead Designer
    Yu Cheng Wang
  • Interior Designer
    Yu Cheng Wang
  • Photo Credit
    Yue Siang Jhou
  • Location
    Taichung City
  • Project Date
    2021/11/15

Hidden at the corner surrounded by trees, the hair salon in the gray stone palette is located on the street. Big window installation invites sufficient sunlight indoors, and as well includes all the natural landscape from the outside that eventually becomes a part of the interior. The light gray stone materials with dark brown leather and light wooden colored items, combined nicely to create multilayers with the textures and color palette. The inner structure is composed of steel square tubs that build up a style integrating both Korean minimalism and semi-industrial vibe.

Entering the hair salon, one can immediately see the light gray interior with the dark wooden-vein of the sofa chair beside the French window and its gray seat cushion that echoes the main color palette. Extending the style with the concrete counter, the brand’s relief fonts add some details to the gray. On the other hand, the interlaced pipes on the ceiling look much simplified and harmonious with the white palette applied. The streamlined LED aluminum lights on the white tracks establish a lightweight perception in the space.