BLT Design Awards 2022 is open!
>

 

The D.H. Chen Foundation Office

  • Prize
    Honorable Mention in Interior Design / Workplace / Office
  • Company/Firm
    Shadow Design Limited
  • Lead Designer
    Benjamin Lam, Kin Cheong Chan
  • Design Team
    Natalie Lau, Esther Cheung
  • Location
    Hong Kong
  • Project Date
    2019

Inspired by the history of the D.H. Chen Foundation as a major contributor of the textile industry in Hong Kong, elements of the textile industry are embroidered into the office to intensify its character. From the reception table that symbolized the manufacture process of weaving machine to the knitting pattern ‘embroidered’ on the ceiling light box and pin-board wall, are all the representation in respect of the past and founder of the foundation.

The space itself is a piece of fabric seamlessly interlacing the ceiling, the wall and floor by bringing curve as the primary solution to corners. Through minimizing sharp edges and drawing on light-toned scheme, the space signified an impression of smoothness and softness. This essence of fluidity does not confine only on physical treatment, but also with its spatial circulation.

As the foundation value initiative and engagement as their core principle, the design prioritizes these spatial qualities in which people’s actions and movements are the significant factor to determine the space. As most space is either open or semi-open, boundaries are defined by people’s action rather than walls.

Bio
S H ? D O W is a design studio with projects all over Asia, including China, Hong Kong, Macau, Taiwan, and Vietnam.

Our approach to design has always been the integration of clear planning, respect for materials, and the use of natural light. Through this combination and exploration, coupled with respect for environment and technology, our projects are site-specific.