BLT Design Awards 2022 is open!
>

 

Grey, 50 degrees wall

  • Prize
    Honorable Mention in Interior Design / Apartment
  • Company/Firm
    Dujian Design Studio
  • Lead Designer
    Cheng Chung Ting
  • Design Team
    Shih Chun Hung, Chiang Kai Ping
  • Location
    Taiwan,Taoyuan
  • Project Date
    2021/1/30

We demonstrate how a small unit on a higher floor can connect with the environment, and introduce the sense of time and life in space. In response to windows only on one side and mundane space, we create perfect bonds between environment, space, and life. We reorganize the layout to avoid a disconnection between smaller units and the environment. Through architectural approaches, we create appropriate living areas and visually extended scales within limited spaces. By using gray bricks, we integrate an epitome of the city for the relationship between architecture and environment.
ayer formats create depth. There are two walls shifted by 50 degrees and an entrance wall. These openings offer corners on both sides of walls. The walls offer flexibility to spatial connections. Two independent spaces (entrance and passage) are integrated into a path. The corner on the back is also enclosed. Angles and openings on the walls create in-between areas. This spatial approach adopted from Chinese gardens create surprises when exploring the small space.
nlarged by low color chroma , the view at is opened up, while brick surfaces underline the changes in light and color.