BLT Design Awards 2022 is open!

 

Happy Valley Clubhouse Extension - Hong Kong Jockey Club

  • Prize
    Honorable Mention in Interior Design / Hospitality: Bar and Restaurant
  • Company/Firm
    Concept i
  • Lead Designer
    Geoffrey Morrison
  • Design Team
    Richard Wood, Somrath Thavilap & Mark Dendy
  • Architect
    Wong & Ouyang Architects
  • Interior Designer
    Concept i
  • Const. Company
    Success Base Engineering Limited
  • Location
    Hong Kong, Hong Kong
  • Project Date
    2020

In 2015 Hong Kong Jockey Club commenced construction on a significant new extension to its Happy Valley Clubhouse, referred to as “The Hilltop in the Valley”. The new clubhouse comprises a twelve-story building designed by Wong & Ouyang Architects on a 46,600 sq.m land parcel previously used for a stable block. As part of an international collection of designers assigned to the project (one for each Level) Concept i was appointed as the Interior Designers for Level 7 of the complex.

Level 7 is conceived as a luxury “4 Generation” family dining and entertainment destination. The project brief requested two-family restaurants offering Provincial Chinese Cuisine and Authentic American Cuisine and a state of the art Children’s EdutainmentZone. The Children’s Edutainment Zone was required to be fun and provide meaningful play and learn activities for an age range of 4 to 12-year-olds.

The brief main aim was to provide an utterly integrated family floor fusing four generational food, leisure and play facilities in a uniquely designed environment, targeting members and their accompanying guests.