BLT Design Awards 2022 is open!
>

 

A Hideaway Hair Salon in Urban Jungle

  • Prize
    Honorable Mention in Interior Design / Commercial
  • Company/Firm
    Pu Ze Interior Design Ltd.
  • Lead Designer
    CHENG NAN CHIN
  • Design Team
    LEE,YU SYUAN
  • Interior Designer
    CHENG NAN CHIN
  • Location
    Táoyuán, Taiwan
  • Project Date
    2020/11/30

To make it stand out and deliver this second-floor space a unique new look, we use wood grain and plants to bring the bare concrete interior alive. The life-sized lion lamp and hanging greenery create a hideaway vibe in this midtown salon while mixing a sense of the wild with clean modern lines. Spaces are arranged with functions defined, as a T-shaped island seating area and tool storage cabinets are designed considering natural light and customer privacy, making hairdressers’ work flow smooth.
Inspired by the owner’s love of the lion-shaped lamp while utilizing the privacy of the second-floor space, our design brings the jungle flair into this urban space through natural elements such as green plants, wooden floor and tables, allowing customers to enjoy an experience of “secret adventure.” Extending the masculine imagery of the king of beasts, the gabion wall with exposed steel bars and concrete present a raw natural vibe, creating a secluded retreat contrasting with a bustling area.
We remove the ceiling layer to reduce visual oppression and use the hanging shelvings with light fixtures and plants above the reception and seating area to render a calm ambience.