FORESTIS

  • Prize
    Jury's Favorite in Interior Design - Hospitality: Hotel and Resort
  • Company/Firm
    ASAGGIO Gmbh
  • Lead Designer
    ASAGGIO Gmbh
  • Photo Credit
    FORESTIS
  • Location
    Brixen, Plose
  • Project Date
    07/2020

FORESTIS is located in a place of peace and power, with nature as its centerpiece and the Dolomites directly in front of it. Connecting corridors and areas such as the restaurant and spa were brought into the underground. With the idea of the original healing place, namely the century-old main building of FORESTIS, all the rooms face the sun. The four causal elements, spring water, air, sun and climate, are represented by the interior design and architecture with the use of four natural materials. The stone is a central material: a mineral surface coating allowed the dolomite to enter the building. Glass represents by its transparency the good air quality. The guest is therefore in the middle of the forest, at eye level with the monumental Dolomites, UNESCO World Natural Heritage. The sun strengthens and warms, and that’s why natural warm fabrics have been used to radiate comfort. Walls and ceilings in the suites are made of untreated spruce.

Bio
ASAGGIO. The two architects met during their joint studies in Innsbruck and Florence. In 2012 they founded the architecture studio ASAGGIO, acronym of the two names and literal expression of their philosophy, embodied by an aesthetic-architectural concept as contemporary as it is shrewd. A mutual inspiration which, through the many projects carried out together, has evolved into a common path called ASAGGIO.

Other prizes
The Plan Award 2017 Holzbaupreis 2018 best architects 2018 German Design Award 2019 German Design Award 2020 German Design Award 2021 Iconic Award 2021 The Plan Award 2021 (shortlisted) German Design Award 2022